verenigingen & stichtingen


Inlichtingen:
Leiding KVW Heerle - Moerstraten
tel. 0622509085
e-mail:
[email protected]
Website:
https://hetdorpmoerstraten.nl/kindervakantiewerk/

KVW Heerle-Moerstraten

KVW is een afkorting van Kinder Vakantie Werk. In de 5e week van de zomervakantie organiseren wij een week rondom een bepaald thema. De hele week draait om leuke spellen, knutselactiviteiten, excursies en speurtochten voor de basisschoolkinderen van Heerle, Moerstraten en Welberg. Het hoogtepunt van de week is een uitstapje met de kinderen naar een speeltuin of zwembad. Alle kinderen uit deze drie dorpen in de basisschoolleeftijd mogen aan deze activiteiten meedoen.

Ook de tieners uit de drie dorpen die naar de eerste, tweede of derde klas gaan van de middelbare school mogen mee doen met kinder vakantie werk. Zij gaan ook mee op kamp en hebben daar hun eigen activiteiten met hun leeftijdsgenoten.

De oudere kinderen gaan een vier dagen op kamp. Zij vertrekken meestal op maandag op de fiets naar een kampplaats in de omgeving. Van daaruit worden er op en rond de kampplaats diversen spellen en tochten georganiseerd.

kvw leiding

KVW draait volledig op vrijwilligers. Zij vermaken de kinderen van maandag tot en met vrijdagavond. Elk jaar moet er weer veel werk verzet worden om de programma's goed te laten verlopen. Zo is KVW niet alleen voor kinderen een belevenis, ook voor de vrijwilligers is het een gezellige week, waarop de meeste met veel plezier terugkijken.