verenigingen & stichtingen


Rozenhof 17
4725AK Wouwse Plantage
Tel. 0165-379538
e-mail:
[email protected]
Website:
www.ehbo-heerlewouw.nl/

EHBO vereniging Heerle-wouw

In Nederland wordt de laatste jaren ongeveer 300.000 maal per jaar een vorm van eerste hulp verleend, waarbij in circa 3.000 gevallen het slachtoffer in een ziekenhuis wordt opgenomen.

en ongeval op straat, een collega die bekneld raakt of uw kind drinkt giftige vloeistof en u staat er bij en weet niet wat u moet doen. Erger nog er krijgt iemand een infarct en u kunt hem of haar niet helpen. Allemaal redenen om er eens over na te denken een EHBO diploma te gaan behalen en dat is echt niet zo moeilijk als u misschien denkt.

Wie is er niet eens van de trap gevallen, kneusde zijn enkel of liep een flinke snee op tijdens een val. Of uw echtgenoot nu op een wankele trap de heg snoeit of uw zoontje die van onbekende bessen zit te eten, als het mis gaat wilt u toch weten hoe u moet handelen!!!

Op een EHBO-cursus leert u wat moet worden gedaan, maar ook wat moet worden nagelaten, wanneer u in aanraking komt met slachtoffers van een ongeval. Om enkele voorbeelden te noemen: u leert wat u moet doen bij stoornissen van het bewustzijn, ademhalingsstoornissen, bloedingen en wonden, verbranding, vergiftiging, oogletsels, botbreuken en letsels door koude en warmte.