Nieuws van Heerle

Gouden dans voor ouderen

31 juli 2021 - Marion Winnink

Roosendaal Danst! en Cultuurcompaan organiseren samen met Gouden Dans een dansvoorstelling voor ouderen in theater De Kring.

Gouden Dans u in het theater is gericht op mensen die op leeftijd zijn, ook als ze wat minder vast ter been zijn. In tien dansrepetities maakt een groep ouderen onder leiding van choreograaf Tineke Veenhof, een korte theatrale dansvoorstelling.

De voorstelling, waarin u een rol speelt, wordt gepresenteerd op zondagmiddag 26 september om 14.00 uur in theater De Kring in Roosendaal als afsluiting van Festival Roosendaal Danst!

Aansluitend is er een (coronaproof) danssalon samen met het publiek.

Familie en vrienden zijn welkom. Vijf weken lang gaat choreograaf Tineke Veenhof aan de slag met de groep om een heuse dansvoorstelling te maken. De voorstelling is geïnspireerd op de cultuur van de Cubaanse Danzon, een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid Amerikaanse muziek.

Tineke: “Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities. We proberen vooral de cultuur van de Cubaanse danzon in het stuk te vatten, want die verbeeldt de levenskunst van de Cubanen en die houdt een groot deel van de ‘wijze’ bevolking jong.”

DOET U MEE?
Wilt u (weer) eens op dansles? Bel naar Adriënne Roks (tel:06-23561048)! of stuur een mail ([email protected]) naar Roosendaal danst. Opgeven kan tot uiterlijk 20 Augustus

Kijk ook eens op de website van de Gouden Dans!

We nodigen u van harte uit mee te doen met Kom dans met mij de danzon. U hoeft niet te kunnen dansen, want dat leert u vanzelf in de lessen. Ook mensen die wat minder vast ter been zijn, kunnen meedoen.

De repetities zijn tussen 24 augustus t/m 23 september op elke dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur (incl. pauzes).

Deelname voor dit project van 10 lessen plus de eindpresentatie kost € 25 per persoon en is inclusief koffie en thee tijdens de repetities.