Nieuws van Heerle

Glasvezel in Heerle

22 oktober 2019 - Marc

Het belang van Glasvezel buitenaf (een initiatief van Delta Fiber Nederland) is het aanleggen van een glasvezelnetwerk waarover diensten kunnen worden aangeboden ten behoeve van gebruikers. Het gaat dan in eerste instantie over TV, internet en bellen. Het aanleggen van een dergelijk netwerk gaat gepaard met forse investeringen. Om deze te kunnen doen is een minimale deelname (abonnees) nodig. De investeerder wil er vertrouwen in kunnen hebben dat de forse investering op termijn wordt terugverdiend. Daarom voeren wij een campagne tot 19 december om voldoende deelname te organiseren. Als 35% van de huishoudens van de vijf kernen van Roosendaal een abonnement afsluit bij een dienstverlener, dan wordt het netwerk in het voorjaar van 2020 aangelegd.

Met glasvezel ben je als bewoner klaar om in de toekomst gebruik te kunnen (blijven) maken van wat nu in een sneltreinvaart aan ontwikkelingen op ons af komt. (zorg, veiligheid, 'internet of things') 

De campagnes richtten zich tot voor kort voornamelijk op het verglazen van buitengebieden. Nu richten ze zich ook op het verglazen van kleine kernen

Op 28 oktober vindt in De Schalm de glasvezel informatieavond plaats voor de bewoners van Heerle maar kunt u daar niet bij zijn dan kunt u ook een een voorlichtingsavond in een ander dorp bezoeken de inhoud is hetzelfde.

Op het netwerk zitten diverse providers waarvoor men zich kan aanmelden. Ze hebben consumentenaanbieders zoals: CaiwayDeltaOnline, en ook zakelijke aanbieders: Delta en Helden van Nu.

https://www.glasvezelbuitenaf.nl/gebieden/roosendaal-kleine-kernen
https://www.facebook.com/GlasvezelbuitenafRoosendaalkleinekernen

Glasvezel infomarkt

U kunt zich zich laten informeren over de voordelen van glasvezel, de toekomstmogelijkheden en de diverse abonnementen.

28 oktober - Heerle
19.00 uur tot 21.30 uur, Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 in Heerle.
29 okt - Wouwse Plantage
19.00 uur tot 21.30 uur, Locatie: Dorpshuis de Spil, Plantagebaan 223 in Wouwse Plantage.
30 okt - Wouw
19.00 uur tot 21.30 uur, De Geerhoek, Kloosterstraat 19B in Wouw.
5 nov - Moerstraten
19.00 uur tot 21.30 uur, Dorpshuis Parelmoer, Heivelddreef 1 in Moerstraten.
7 nov - Nispen
19.00 uur tot 21.30 uur, Zaal Verhoeven, Dorpsstraat 85 in Nispen.