Nieuws van Heerle

Goochelshow druk bezocht

17 januari 2018 - Moniek Videler

Woensdag 17 januari konden de kinderen van Heerle genieten van een zeer geslaagde goochelshow! Ter gelegenheid van de opening van de Boekspot in dorpshuis De Schalm was er een bijzondere editie van de maandelijkse voorleesmiddag.

Igor Krulsnor kwam een humoristische goochelshow verzorgen. Igor vertelde dat hij uit Verweggistan kwam en eigenlijk uitvinder was. Hij had allerlei dingen uitgevonden die kinderen kunnen helpen bij het lezen, bv. oordopjes tegen snurkende vaders en zelfkleurende kleurboeken als je geen tijd hebt om te lezen.

De opkomst was geweldig  (47 kinderen en 23 volwassenen) en afgaand op de geluiden uit de zaal vonden de kinderen de show erg leuk! 20 kinderen hebben daarna nog een paar trucjes geleerd tijdens de goochelworkshop en kregen na een demonstratie aan de ouders een goocheldiploma.

Aan het einde van de show opende Igor Krulsnor de Boekspot door het eerste boek uit het Kinderzwerfboekstation te overhandigen aan Tom. Daarna mochten alle kinderen een boek uitzoeken in de Boekspot. Als het uit is, kunnen ze het gratis weer komen ruilen voor een ander boek! Dat kan op zaterdagochtend van 10:00 tot 13:00, op woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 of bij de voorleesmiddagen. U kunt dan ook onder het genot van een kopje koffie of thee (€1,-, ranja €0,50) rustig een boek uitzoeken. De kast staat vol met romans, thrillers, informatieve boeken, kinderboeken en boeken die geschikt zijn voor de boekenlijst van middelbare scholieren. Kortom, voor elk wat wils!

Zonder enkele gulle bijdragen van sponsors was de middag niet mogelijk geweest! Dus Luijsterburg Agrifruit, mindbodyoga, Winnink Communicatie, Bibliotheek vaNuU en de Leefbaarheidsgroep Heerle: bedankt voor jullie gulle bijdrage!

De nieuwe voorleesmiddagen zijn we aan het plannen, jullie horen ervan! We hopen jullie snel te mogen verwelkomen in de Boekspot!