Nieuws van Heerle

Boekspot in Heerle komt eraan

30 september 2017 - Marion Winnink

De Leefbaarheidsgroep Heerle heeft subsidie gekregen voor de realisering van een boekspot in Heerle.

Onder de noemer van Boekspot komt er een buurtbibliotheek in dorpshuis De Schalm. De Leefbaarheidsgroep Heerle heeft van de gemeente Roosendaal subsidie gekregen voor boekenkasten. Deze kasten moeten op maat gemaakt worden en qua uitstraling passen bij het gebouw. Werner Koeyvoets draagt hier zorg voor. In de tweede helft van oktober gaan we de kasten inrichten.

Een Boekspot is een plek in een gebouw (in ons geval het dorpshuis) waar u boeken kunt delen met anderen. U maakt er iemand blij mee, niet alleen door het boek zelf, maar ook door de leeservaring die u hebt gehad, te delen. En u maakt uzelf blij door weer een ander boek mee te nemen. Boekspots is een initiatief van de Bibliotheken die op deze manier het delen en lezen van boeken tussen gebruikers wil ondersteunen. Aan het gebruik van onze Boekspot zijn geen kosten verbonden.

Iedereen kan straks tijdens gewone openingstijden van De Schalm, maar in ieder geval op zaterdagochtend tussen 10 - 13 uur boeken lenen of boeken brengen. Op zaterdag zal er ook een vrijwilliger aanwezig zijn die de kasten op orde houdt en u eventueel kan helpen een leuk boek te zoeken. Daarnaast is het op zaterdag mogelijk om onder het genot van een kop koffie/thee bij te praten met andere bezoekers. Voor de koffie/thee vragen we een eigen bijdrage van 1 euro. Voor eventuele ranja voor kinderen vragen we 0,50.

We zijn nog wel op zoek naar:

• Vrijwilligers: inwoners die het leuk vinden om boeken te sorteren en de boekenkasten netjes te houden.
• Nog mooie en nette boeken die u wilt delen met uw dorpsgenoten.

Hebt u interesse? Neem dan contact op met: Marion Winnink, marionwinnink@gmail.com
o.v.v. Boekspot Heerle.

De officiële openingsdatum maken we nog bekend.