Het nieuws uit mei 2016

Dorpsgenoten gezocht voor energiebesparingsacties

14 mei 2016 - Marion Winnink

Energie besparen is goed voor onze portemonnee. Voor het milieu. Voor de toekomst van onze planeet. En dus voor onze kinderen. Dat willen we allemaal wel. Toch komt het er vaak niet van. Maar als mensen er samen de schouders onder zetten, lukt het wel. In Heerle gaan wij van de Leefbaarheidsgroep energiebesparing op de kaart zetten met concrete acties.

Doe je met ons mee?
Vele handen maken licht werk. Daarom zou het fijn zijn als dorpsgenoten samen met ons de kar willen trekken. Er is van alles te doen, denk aan het informeren van de buurt, het organiseren van een informatiebijeenkomst en het vergelijken van offertes. Dorpsgenoten die al energiebesparende maatregelen genomen hebben zoals zonnepanelen of isolatie zijn van harte welkom om hun kennis en ervaring met ons te delen: alle hulp is welkom.

Ondersteuning van Buurkracht
Wij worden ondersteund door Buurkracht, een kosteloos en niet-commercieel initiatief van netbeheerder Enexis dat buurten ondersteunt die samen met energiebesparing aan de slag willen. Wij bepalen samen óf en welke maatregelen we aanpakken. Buurkracht helpt om besparingsacties bekend te maken en tot een goed einde te brengen.

Samen besparen loont
Zo besparen 16 huishoudens in de wijk Albano in Oudenbosch samen per jaar al ruim
€ 10.000,- aan gas en elektriciteit. Dat willen wij in Heerle natuurlijk ook

Doe je mee?
Neem dan contact met ons op via leefbaarheidsgroep@heerle.info. Ook met vragen, ideeën en inspiratie kun je bij ons terecht. Wil je eerst wat meer weten, dan kun je ook op de website van Buurkracht www.buurkracht.nl terecht.