Het nieuws uit maart 2016

Whatsapp Alert in Moerstraten en Heerle

8 maart 2016 - Bas van Eekelen

Binnen de gemeente Roosendaal zijn de whatsapp Alert groepen reeds in verschillende wijken en dorpen ingevoerd.

Ook Moerstraten en Heerle gaat binnenkort van start.

Een fijne en veilige leefomgeving is wat we met z’n allen het liefste willen. Niets is vervelender dan thuiskomen en erachter komen dat er bv bij u is ingebroken.

Door alert te zijn en verdachte situaties direct bij de politie te kunnen melden, en daardoor ook bij de Alertgroep, vergroot u de kans dat daders gepakt worden. Bovendien kunt u meehelpen inbraken te voorkomen.

Whatsapp-groepen via berichtensysteem Whatsapp. Dit werkt via een smartphone en maakt gebruik van een internetverbinding. Hierdoor hoeft u geen kosten per bericht te betalen.

De werkwijze is, dat deelnemers 112 bellen bij een verdachte situaties, daarna ‘WhatsAppen’ binnen de groep en vervolgens reageren; afgekort SAAR: Signaleren, Alarmeren, Appen en Reageren.

Het voordeel van de Whatsapp-groepen is dat je met weinig inspanning een relatief groot gebied bestrijkt. Dit komt doordat er door de vele deelnemers veel ogen meekijken in de buurt. Daarom worden de Whatsapp-groepen ook wel de “Duizendogen” groepen genoemd.

Op deze manier zal de persoon die iets verkeerds van zins is, dit wel vergeten en het hazenpad kiezen. Dan is ons doel bereikt.

Op woensdag 06 april zal er voor de inwoners van Moerstraten en Heerle in De Schalm (de kerk van Heerle) een informatie avond zijn over de Alert-groep. Deze begint om 20.00 uur en zal ongeveer 1,5 uur duren. Ook zal de wijkagent hierbij aanwezig zijn.

Hebt U interesse , dan kunt U zich opgeven na de bijeenkomst of op een later moment via invullen van een aanmeldformulier .

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw buurt? U bent van harte welkom en kom naar de informatie avond.

Voor info en aanmelden: alert.heerle@outlook.com