InstantiesWhatsapp Alert Heerle

Binnen de gemeente Roosendaal zijn de Whatsapp Alert-groepen reeds in verschillende wijken en dorpen ingevoerd. Ook Moerstraten en Heerle zijn van start. Een fijne en veilige leefomgeving is wat we met z’n allen het liefste willen.

Niets is vervelender dan thuis komen en erachter komen dat er bijv. bij u is ingebroken. Door alert te zijn en verdachte situaties direct bij de politie te melden, en daardoor ook bij de Alert-groep, vergroot u de kans dat daders gepakt worden. Bovendien kunt u meehelpen om inbraken te voorkomen. Whatsapp-groepen maken gebruik van berichtensysteem Whatsapp. Dit werkt via een smartphone en maakt gebruik van een internetverbinding. Hierdoor hoeft u geen kosten per bericht te betalen. De werkwijze is dat deelnemers 112 bellen bij verdachte situaties, daarna ‘whatsappen’ binnen de groep en vervolgens reageren; afgekort SAAR: Signaleren, Alarmeren, Appen en Reageren.

Het voordeel van de Whatsapp-groepen is dat je met weinig inspanning een relatief groot gebied bestrijkt. Dit komt doordat er door de vele deelnemers veel ogen meekijken in de buurt. Daarom worden de Whatsapp-groepen ook wel de "Duizendogen" -groepen genoemd. Op deze manier zal de persoon die iets verkeerds van zins is, dit wel vergeten en het hazenpad kiezen. Dan is ons doel bereikt.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw buurt? Meld u dan aan op: [email protected].

Klik hier voor het filmpje op YouTube.

Kijk ook op onze facebookpagina.