2024

Alzheimercafe Roosendaal

15 april 2024 19:30 - 21:30

Mantelzorg voor je naaste met dementie is meer dan gebruikelijke zorg. Als je zorgt voor iemand met dementie, ben je mantelzorger. Ook als je alleen maar boodschappen doet of wat hand en spandiensten verricht. Mantelzorgen kan zwaar zijn. Zeker als je zelf werkt, is het belangrijk dat je hulp van anderen kan accepteren. 

Je denkt misschien: ‘Ik red het wel.’ Of ‘Voorlopig heb ik geen hulp nodig.’ Achteraf zeggen mantelzorgers vaak: had ik maar eerder hulp geaccepteerd. Dat is niet alleen voor jezelf fijn, maar ook voor de persoon voor wie jij zorgt. Hij of zij krijgt dan veel meer tijd om te wennen aan de hulp van die ander. Maar hoe pak je dat aan? Gastspreker Kitty Kiezenberg gaat hierover met u in gesprek en de mantelzorggroep de Vergeet-me-nietjes vertellen graag hoe zij elkaar hebben ontmoet en wat een steun zij aan elkaar hebben.

Voor wie: Mensen met dementie, partner, familie, kennissen en andere belangstellenden.

Onderwerp Mantelzorg voor je naaste met dementie is meer dan gebruikelijke zorg.

Gastspreker: Kitty Kiezenberg, mantelzorgconsulente werkzaam bij mantelzorg Roosendaal en de Vergeet-me-nietjes, een groep mantelzorgers uit Roosendaal

Waar: Wijkcentrum de Bergspil, Tolbergcentrum 158, 4708 HK Roosendaal. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving.

Als u het Alzheimer Café wilt bezoeken, kunt u vrijblijvend langskomen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis. Inloop is vanaf 19.00 uur.

Meer informatie:

José Nobel 06-15606282 

[email protected]