Het nieuws uit augustus 2016

Tips voor dubbel profiteren van de zon

4 augustus 2016 - Steve Duzanson

De zomer is nu echt begonnen. Wie het slim aanpakt kan dubbel profiteren van de zon. Je kunt thuis of op je vakantieadres heerlijk genieten van het prachtige weer én heel eenvoudig de nodige euro’s besparen. Een aantal snelle tips.

Buiten drogen

Met slim huishouden spaar je een leuk zakcentje uit. Droog je je was normaal in de droger? Hang het natte goed de komende weken aan de waslijn. Je krijgt een heerlijk frisse was én je bespaart daarmee gemiddeld 45 cent per droogbeurt (oudere wasdrogers zijn veel onzuiniger dan de nieuwste).

Makkelijk koken

Met het mooie weer heb je wel iets anders te doen dan uitgebreid koken. Maak het jezelf makkelijk met eenpansgerechten en frisse salades. Je bent snel klaar en bespaart gas en elektriciteit.

Op vakantie? Apparaten uit

Tijdens de vakantie kun je sluipverbruik tegengaan door apparatuur uit te zetten:

  • Schakel de koelkast en vriezer uit en laat de deur op een klein kiertje staan. In twee weken bespaar je € 4,50.
  • Elektrische boiler of gasboiler uitzetten scheelt € 2,-. Spoel de leidingen en het toestel na de vakantie goed door, zodat Legionella geen kans krijgt.
  • Trek de stekkers en opladers uit het stopcontact. Wist je dat mensen gemiddeld zo’n € 65,- per jaar op dat onnodige energieverbruik kunnen besparen?

Profiteer van de bouwvak

Was je van plan je huis te gaan isoleren, dan is nu een goed moment! Middenin de zomer is het rustig bij de meeste bouwbedrijven en geven ze aantrekkelijke kortingen.

Stroom van eigen dak

Elke zonnestraal kun je omzetten in gratis energie. Heb je al eens nagedacht over zonnepanelen? Je wekt je eigen energie op en de energierekening gaat ook nog eens flink omlaag.

Doe mee met Buurkracht

Energie besparen is nog leuker én voordeliger samen met de buurt. In Heerle willen bewoners energiebesparingsacties organiseren samen met Buurkracht. Ze kunnen nog extra hulp gebruiken. Iets voor jou? Samen organiseer je buurtbijeenkomsten en besparingsacties. Zo leer je ook je buren een beetje beter kennen. Dat is ook nog eens gezellig. Neem voor meer informatie contact op met: leefbaarheidsgroep@heerle.info of kijk op www.buurkracht.nl.