Het nieuws uit april 2016

Koninklijke lintjes in Heerle

26 april 2016 - Bron: BNdeStem

Vandaag werden er in Heerle vier koninklijke lintjes uitgereikt.

Harold Baal - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Harold Baal heeft veel gedaan om de positie van Surinamers te verbeteren. Hij begon in 1967 als voorzitter van een basketbalvereniging voor Surinamers. Verder was hij actief binnen de Wouwse Tennisvereniging, commissaris bij Stichting Groenhuysen, voorzitter van de Rotaryclub Steenbergen en de Ondernemersvereniging Wouw. Sinds 2004 is hij vrijwilliger en eraringsdeskundige bij de Diabetes Vereniging Nederland.
André Jansen - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
André Jansen is al sinds 1986 de drijvende kracht achter Rijwiel Tour Club De Pedaleurs, maar is in Heerle toch vooral bekend als dé voorzitter van Stichting Leefbaarheidsgroep Heerle met als grootste verdiensten de omvorming van de kerk tot multifunctionele ruimte en een sporthal en kantine voor de handbal- en voetbalvereniging. André Jansen heeft zich ook hard gemaakt voor de ‘Buurtkamer’ en het nieuw leven inblazen van de buurtsuper.
Peter Pellis - Lid in de Orde van Oranje-Nassau 
Peter, de broer van Johan Pellis die gisteren ook een lintje kreeg, is al ruim veertig jaar betrokken bij de handbalvereniging in Heerle, eerst als jeugdtrainer en later als coach voor het dames- en herenseniorenteam. Maar ook bestuurlijk stond Peter Pellis zijn mannetje voor de vereniging. Dankzij zijn bijdrage groeide het veldtoernooi van de vereniging uit tot een toernooi met teams uit heel Nederland en België. 
Leo Schijven - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Leo Schijven is al 45 jaar de drijvende kracht achter Harmonie Juliana, niet alleen als bestuurslid maar ook als inzamelaar van oud papier en als timmerman die kasten en kisten voor muziekinstrumenten bouwde. Verder zet Leo Schijven zich in voor het onderhoud van het kerkgebouw in Heerle en is hij vrijwilliger bij het Gertrudiskoor. Als mensen minder mobiel zijn, stapt hij zelf in de auto om mensen op te halen voor repetities. Hij is ook de man die alles repareert en ervoor heeft gezorgd dat het orgel verrijdbaar is.